Beschermd Woonvoorziening

Acuut Zorggroep
” Ik zat met heel veel problemen. Het ging thuis echt niet meer.
Bij Acuut Zorg woon ik nu in een woongroep. Hier voel ik me thuis. Ze helpen me echt met alles, ze staan altijd voor me klaar.
Bij Acuut Zorg voel ik me geen nummer. Ik ben een mens. “

Je kan dag en nacht op ons rekenen

Acuut Zorg & Woonbegeleiding heeft een Beschermd Woonvoorziening te Eindhoven. Hier is 7 dagen per week 24 uur per dag begeleiding beschikbaar, die jou helpt met je hulpvragen. Voor deze vorm van zorg is een WMO indicatie beschermd wonen nodig op basis van Zorg in natura (ZIN) nodig van de gemeente Eindhoven.

Je kan hier terecht met een product 15A05, product 15A03 (mits je ouder bent dan 23 bij dit product) en product 15W01

Wij verwachten van jou als cliënt dat je gemotiveerd bent om een traject te volgen en dat je bereid bent je armen uit je mouwen te steken.

Jouw woonruimte mag je zelf inrichten met je eigen spullen.

Voordat je komt vindt er een kennismakingsgesprek plaats. In dit gesprek kun jij aangeven wat je beperkingen en je hulpvragen zijn. Vanuit Acuut Zorg & Woonbegeleiding kunnen wij aangeven wat wij voor je kunnen betekenen. Wanneer er een “klik” is, gaan we afspraken maken met elkaar zodat je geplaatst kan worden.

Tijdens je verblijf binnen Acuut Zorg & Woonbegeleiding krijg je ondersteuning van een begeleider. De begeleider helpt je met de dagelijkse gang van zaken met betrekking tot wonen en wat hierbij komt kijken. Er werken verschillende begeleiders waarvan er één je vaste begeleider is. Hij/zij is je steun en toeverlaat binnen Acuut Zorg & Woonbegeleiding. Deze begeleider helpt jou met je hulpvragen en staat in contact met school, je werkgever, je netwerk, andere hulpverlenende instanties etc. Bij hem/haar kun je terecht voor allerlei vragen die betrekking hebben op jou. Als er zaken geregeld moeten worden en je kunt het niet alleen dan helpt jouw begeleider je graag!