24 Uur Begeleid Wonen

Acuut Zorggroep
” Ik zat met heel veel problemen. Het ging thuis echt niet meer.
Bij Acuut Zorg woon ik nu in een woongroep. Hier voel ik me thuis. Ze helpen me echt met alles, ze staan altijd voor me klaar.
Bij Acuut Zorg voel ik me geen nummer. Ik ben een mens. “

Je kan dag en nacht op ons rekenen

Acuut Zorg & Woonbegeleiding biedt 24 uur per dag begeleiding bij het wonen in Eindhoven. Binnen de woongroepen van Acuut Zorg & Woonbegeleiding is 7 dagen per week 24 uur per dag een deskundige begeleider beschikbaar die jou helpt met je hulpvragen. Voor deze vorm van zorg is een indicatie “zwaar” obv Zorg in natura (ZIN) nodig van je gemeente.

Helaas woon je niet in een hotel… Wij verwachten van jou als bewoner dat je gemotiveerd bent om een traject te volgen en dat je bereid bent je armen uit je mouwen te steken.
Dat betekent dat je naast je slaapkamer ook de gemeenschappelijke ruimtes moet onderhouden, er moet gekookt worden, gemiddeld heb je 1 a 2 keer per week een kook taak.
24 uur begeleid wonen bieden wij in Eindhoven. Jouw eigen kamer mag je zelf inrichting met je eigen spullen.  Er is internet in de woningen van Acuut aanwezig.

Voordat je komt vindt er een kennismakingsgesprek plaats. In dit gesprek kun jij aangeven wat je beperkingen en je hulpvragen zijn. Vanuit Acuut Zorg & Woonbegeleiding kunnen wij aangeven wat wij voor je kunnen betekenen. Wanneer er een “klik” is, gaan we afspraken maken met elkaar zodat je geplaatst kan worden.

Tijdens je verblijf binnen Acuut Zorg & Woonbegeleiding krijg je ondersteuning van een begeleider. De begeleider helpt je met de dagelijkse gang van zaken met betrekking tot wonen: opstaan, eten, schoonmaken, etc etc. Er werken verschillende begeleiders op een woongroep waarvan er één je mentor is. Hij/zij is je steun en toeverlaat binnen Acuut Zorg & Woonbegeleiding. Je mentor helpt jou met je hulpvragen en staat in contact met eventueel je ouders, school, werkgever etc. Bij je mentor kun je terecht voor allerlei vragen die betrekking hebben op jou. Als er zaken geregeld moeten worden en je kunt het niet alleen dan helpt jou mentor je graag!